Misztikus.Sri Lanka.Utazás.

Misztikus.
Sri Lanka.
Utazás.

„OTTHON A VILÁGOT ISMERED MEG, UTAZVA ÖNMAGADAT.”

Hamvas Béla

15 NAP ÉLETRE SZÓLÓ KALANDOKKAL ÉS TELJES ELLÁTÁSSAL

Misztikus Sri Lanka Utazás

 

Időpont: 2023. november 19. és december 03. között

15 napos misztikus körutazás Sri Lankán a buddhizmus bölcsőjében, fenséges buddhista templomok, sztupák, bodhi fák, meditációs központok földjére, ősi buddhista szertartásokkal, telihold szertartással és ünneppel, két napos templomi elvonulással, beavatásokkal, szakrális helyekkel, a szerzetesekkel közös és a turisták számára elérhetetlen programokkal, jó pár UNESCO világörökség helyszínnel, szabadon élő elefántcsordákkal, bálnalessel az óceánon, Dél-kelet Ázsia legnagyobb fekvő Buddhájával, nagyon jó, 4* és 5* szállodákkal, egy igazi csapattal, a körút végén pedig 3 napos pihenéssel az Indiai-óceán partján, Bentota arany homokos strandján egy luxus resortban.

Mindezt egy helyi vezető buddhista szerzetes és egy buddhista tanító kíséretében…

All in One, azaz Minden Egyben!

Repülőjegyek, illetékek, teljes ellátás italok nélkül, a buszon korlátlan ásványvíz és friss gyümölcsök, templomok, meditációk, szertartások, tisztító gyakorlatok, transzferek, belépők, idegenvezetők és élő beszélgetések, személyes tanácsok és tanítások egy vezető buddhista szerzetestől és egy buddhista tanítótól.

A körút részét képezik a következő programok is:

 • Királyi botanikus kert
 • Dambulla sziklatemplom
 • Sigiriya, az oroszlán szikla
 • Szent Fog Ereklye templom
 • A világ legidősebb bodhi fája
 • Dél-Ázsia legnagyobb fekvő buddhája
 • Két napos elvonulás Bhanthéval a hegytetőn
 • Buddhista telihold szertartás és ünnep Kandyben
 • Szafari a Kaudulla Nemzeti Parkban privát terepjárókkal
 • Bálnales az indiai-óceánban (opcionális)

Nincsenek rejtett kiadások!
Az úthoz semmilyen idegen nyelv ismerete nem szükséges.
Csak minimális költőpénzre van szükséged.

AZÉRT ÉRZED A HÍVÁST, MERT ITT A HELYED. MEGÉRDEMLED.
ÉLETED NAGY UTAZÁSA VÁR RÁD, GYERE ÉS TARTS VELÜNK TE IS!
SZERETETTEL VÁRUNK

KÉSZÜLJ ÉLETED NAGY UTAZÁSÁRA! NE MARADJ LE, TARTS VELÜNK TE IS NOVEMBERBEN!

Élménybeszámoló videók

Képek

Ne maradj le, gyere velünk te is!

A Misztikus Sri Lanka Utazáshoz korlátozott számban
és ideig van lehetőséged csatlakozni.
Jelentkezz kedvezményesen 2023.09.22-ig!

Életed nagy lehetősege vár rád…

Különleges út

Egy helyi Buddhista vezető szerzetes kíséretében közelebbről is megismerkedünk az Indiai-óceán gyöngyszemével, Sri Lanka csodálatos és szinte érintetlen kultúrájával. Lélekemelő beszélgetések, közös meditációk és mantrázások a szerzetesekkel. Két napos elvonulást szerveztünk Bhanthéval a hegy tetején lévő templomába, ahol tanítások, Dhamma beszélgetések, meditációk várnak ránk. Komoly belső munkán és tisztuláson megyünk keresztül, melyek végül feltöltenek minket erővel és energiával. Olyan programokon is részt tudsz venni, amelyeken normál turistaként nem lenne lehetőséged. Megtapasztalhatod az igazi Buddhista hagyományt, az egzotikus és spirituális életjelenetek felüdülő élményét, mindezt a helyiek kedves, mosolygós, barátságos közegében.

Áldások

Sri Lanka neve sugárzó, fénylő országot jelent. Ez sokat elárul arról, ami ott vár ránk. Beszélgetünk a helyi lakosokkal, a buddhista szerzetesekkel, megismerkedünk az autentikus buddhista hagyományokkal, szokásokkal, szertartásokkal. Együtt meditálunk, tanulunk és gyakorlunk két napig a többi szerzetessel a hegytetőn található templomban, ahol Dél-kelet Ázsia legnagyobb fekvő buddhája is található. Különleges tanításokat kapunk, s közben a kérdéseinkre is megkapjuk a válaszokat. Testközelből tapasztaljuk meg a szakrális helyek egyedi energiáit, a csodát és misztikumot egyszerre. Mindemellett a sziget természeti kincseit és különleges állatvilágát is közvetlen közelről ismerjük meg.

Pihenés

A testet, lelket, szellemet megérintő, felejthetetlen körút végén pedig 3 napos pihenés egy luxus resortban az Indiai-óceán partján. Itt lesz időnk elmélyíteni magunkban a megtapasztalt és megélt történéseket, élményeket, és az ezekből nyert energiákat meg tudjuk majd osztani otthon a szeretteinkkel, barátainkkal és munkatársainkkal is. Eddigi tapasztalatok alapján azt látjuk, hogy egyre több ember sorsa változik meg pozitív irányban az út végére, képesek lesznek letenni sokéves vagy évtizedes terheket, megváltozik a szemléletük a világról és önmagukról, a múltjukról, jelenükről és a jövőjükről… És így a világ is jobb lesz egy kicsivel 🙂

A lágy óceáni szellő simogatása búcsúztat majd bennünket a csodálatos élményektől, az újjászületésünk helyszínétől, ettől a csodás szigettől…

RÉSZLETES PROGRAM, MENETRENDEK ÉS HELYSZÍNEK

Misztikus Sri Lanka Utazás
Annak ajánljuk ezt az utazást, aki szeretne részt venni turisták számára elérhetetlen programokon és szertartásokon, aki szeretné végre igazán szabadnak érezni magát, amellett, hogy egy egzotikus utazást nem csak felszínes érzelmi regenerálódásra, hanem gyökeres változást adó, belső utazásra is felhasználja, ahol nem csak a napfény és a sós tengervíz méregtelenítése zajlik, hanem nyitott arra, hogy felgöngyölítse a szőnyeget és kisöpörjön alóla minden szemetet.

Továbbá ajánljuk még annak, aki szeretne kiszakadni a mókuskerékből, az itthoni „mátrix”-ból, akinek hiányzik önmaga, aki keresi a végső igazságot, aki szereti Sri Lankát, aki még nem volt Sri Lankán, aki volt már, csak nem velünk, aki szereti a buddhizmust és a buddhista tanításokat, szertartásokat, és mindezt szeretné megismerni testközelből, autentikus forrásból, de elsősorban nem mint vallást, hanem mint szellemi utat és útmutatást Önmagunkhoz, aki szereti megismerni mások kultúráját, aki szereti a spiritualitást, aki szeret utazni egy jó csapattal és egy vezető buddhista szerzetessel, akit hajt a tettvágy, hogy találkozzon Önmagával, vagy egyszerűen csak szeretne velünk tartani 🙂

És annak is ajánljuk, aki szeretne most egy új életet kezdeni ebben a testben…

Részletes program

1. nap, November 19.

Budapest ~ Dubai ~ Colombo

Utazás a világ egyik legjobb, 5 csillagos légitársaságával, az Emirates járatával Dubaiba, majd egy rövid pihenőt követően tovább utazunk Colomboba, Sri Lanka legnagyobb városába.

Infó

Az elhelyezés a megadott vagy velük egy besorolású szállodákban, kétágyas szobákban történik. Igény esetén lehetőség van egyágyas elhelyezésre felár ellenében.

A programok és a szállások változtatási jogát fenntartjuk, a meghirdetett minőség megtartása mellett.

2. nap, November 20.

Anuradhapura és közös mantra a vezető szerzetessel
Érkezés Sri Lankára a reggeli órákban. A reptéren már vár ránk buddhista vezető szerzetes testvérünk, Bhanthe Somissara Thero és csapata. Mintegy 4-5 órás buszozás után megérkezünk Anuradhapura-ba, a szent városba, majd a szállodában ebédelünk. Ebéd után elfoglaljuk a szobánkat. Délután egy nyitókört tartunk és egy közös mantrázást a hotel gyönyörű kertjében a szerzetessel.

Ezt követően szabad program, majd vacsora után jöhet a jól megérdemelt pihenés.

Mai mantrázásás: Pirith mantra a szerzetessel közösen, aminek segítségével a tudaton keresztül eljuthatunk a szívünkhöz. Ennek eredményeként csökkenhet a stressz és segíthet megérteni, hogy kik is vagyunk valójában.

Palm Garden Village, Anuradhapura

Szálloda elérhetősége: kattints ide

3. nap, November 21.

A világ legidősebb bódhi fája, Mihintale, Abhayagiri Vihara kolostor

Reggeli után Mihintale-be megyünk. Ez a város a buddhizmus bölcsője Srí Lankán. Gyönyörű, autentikus vallási és spirituális hely, amely nagy jelentőséggel bír. Ebéd a szállodában, majd pedig ellátogatunk az Abhayagiri Vihara kolostorba. Ez a hely a sri lankai nemzet egyik legszentebb buddhista zarándokhelye. Az Északi Kolostor székhelye és eredeti őrzője volt a Fog ereklyének, ami a legendák szerint magának a történelmi Buddhának egyik fogát jelenti. Innen elmegyük megnézni Isumuruniya-t, amely egy közkedvelt buddhista templom. Itt élt Pulastya, aki a hét nagy bölcs Rishi egyike. A helynek kb. 5.000 éves története van.

Ebéd és medencézés a hotelben.

Ezután megnézzük az i.e. 288-ban ültetett Sri Maha Bodhi fát, melyet szentként tisztelnek. Tanítások és közös meditáció vár ránk a fa mellett. A helyiek szerint azon Bódhi fa hajtása ez a fa, amely alatt a Buddha megvilágosodott. Ez a világ legidősebb, ember által ültetett fája!

Továbbá itt található Sri Lanka legnagyobb sztúpája is, amelyben a történelmi Buddha csont darabjait és más szent ereklyéit tartják. Nagyon erős és felemelő hely. A spirituális programokat olajlámpás és füstölő gyújtással zárjuk…

A vacsora ismét a szállodában lesz.

A mai szertartás: Szertartás Buddhához, virágokkal és védelmező mantrákkal. A mai szertartás segíthet megszabadulni bizonyos betegségektől, mint például a fejfájástól és a hosszantartó pszichés problémáktól.

Palm Garden Village, Anuradhapura

Szálloda elérhetősége: kattints ide

4. nap, November 22.

Kaudulla Nemzeti Park szafari privát terepjárókkal, Aukana Buddha szobor

Reggeli után 1,5 órás buszozás után megérkezünk az Aukana Buddha szoborhoz.

Itt találhatóak a buddhista történelem gyönyörű, ősi kegytárgyai az 5. századból. Az Aukana jelentése „napozás”, és a “hajnal”, azaz amikor a nap első sugarai megvilágítják a hatalmas szobor finoman faragott vonásait, akkor a legszebb arcát mutatja. Buddha póza, az ashiva mudra áldást jelent, míg a feje fölött fellobbanó tűz a teljes megvilágosodás erejét jelképezi.

Ebéd útközben egy helyi étteremben.

Délutáni látogatás Sri Lanka egyik híres nemzeti parkjába, Kaudulla Nemzeti Parkba dzsipekkel, hogy felfedezzük a gyönyörű trópusi, északi növényzetet, az állatvilágot és a tavakat, különösen a vadon élő elefántok nagy csordáit.

Vacsora és az éjszaka Sigiriya-ban.

A mai szertartás: Virágokkal és sétáló meditációval ajánljuk fel figyelmünket Buddhának, mely alatt védelmező mantrákat énekelünk. A mai szertartás védelmet nyújthat nekünk és gyermekeinknek, segítheti a tanulást, fejlesztheti a memóriát és hosszú életet biztosíthat.

Hotel Sigiriya Village, Sigiriya

Szálloda elérhetősége: kattints ide

5. nap, November 23.

Polonnaruwa, meditáció és tanítások a bódhifa alatt

Reggeli után irány Polonnaruwa. Ez a kis város 993-ban, Anuradhapura pusztulása után lett Srí Lanka (akkor Ceylon) fővárosa. Említésre méltó még ezen a helyen a királyi fellegvár, amely Parakramabahu palotájának és közigazgatási központjának adott otthont. Az impozáns, aprólékos faragványokkal díszített építményt 1 méter vastag védőfalak veszik körül. A falakon kívül helyezkedett el a királyi fürdő, avagy a Lótusz-fürdő, amelynek kőből épült és lépcsősorokon megközelíthető épülete egy öltözködés céljaira szolgáló pavilonnal is kiegészült.

A buddhista szentély, a Gal Vihara nagy műgonddal kifaragott álló, fekvő és ülő (samadhi pózban) Buddha-szobrokat őriz, melyeket ugyanabból a gránittömbböl faragtak ki. A környék másik fontos szentélyét, Hatadagét a király építette a Szent Fog otthonának.

Filmbe illő helyszínen és körülmények között folytatjuk a szellemi munkát, ahogy éppen egy bódhi fa alatt ülünk a szikla tetején, kezünkben egy lótusz virággal, és az Univerzális szeretet, avagy a Metta meditációt tanuljuk Bhanthétól. Majd pedig gyakorolni is fogjuk. Mindezt egy olyan szent helyen, ahol már 2.000 éve is ugyanezt tették a szerzetesek…

Polonnaruwa az UNESCO világörökség része.

A mai szertartás: A Buddha szerint ez a meditáció 16x erősebb az összes többi meditációnál, amit ő valaha is tanított! Segíthet elmélyülni a mindent átható, egységes és végtelen szeretetben. Ezen a meditáción keresztül megérthetjük, hogy a szeretet nem egy érzés, hanem tudatos, szellemi állapot a jelenlétben.

Hotel Sigiriya Village, Sigiriya

Szálloda elérhetősége: kattints ide

6. nap, November 24.

Dambulla sziklatemplom és Sigiriya, az Oroszlán szikla

Ma is egy nagyon kalandos napunk lesz. Reggeli után a híres barlang templomba, Dambullába megyünk. Közös meditáció, szertartás és energetikai feltöltődés vár minket ezen az egyedülálló helyen. A szent barlangokban ősrégi freskók, festmények és buddha szobrok teszik még meghittebbé és mélyebbé az itteni szellemi munkát. Ez a helyszín is az UNESCO világörökség része.

Úticélunk az a világhíres ősi sziklavár, amely a Srí Lanka középső tartományában lévő Dambulla város közelében található. A név egy történelmi és régészeti helyszínt jelöl, amelynek legmarkánsabb jellemzője egy monumentális, mintegy 200 méter magas szikla. Az ősi Srí Lanka-i krónika, a Csúlavamsza, szerint ezt a helyszínt választotta új fővárosa helyszínéül Kásjapa király (477 – 495). Palotáját az itt található szikla tetejére építtette, és a szikla falaira színes freskókat rajzoltatott. A sziklán felfelé vezető út mintegy félénél, egy kisebb alapterületű, vízszintes szirten kaput emeltetett, amely egy hatalmas oroszlánt formáz. A hely erről az építményről kapta a nevét. A fővárost és a királyi palotát a király halála után elhagyták, és a 14. századig buddhista kolostorként működött.

Szigiriya ma UNESCO világörökségi helyszín, az ősi várostervezés egyik legépebben fennmaradt példája.

A mai szertartás: A barlangtemplomban kapcsolódunk a föld elemmel és rajta keresztül a Föld anyával. A hely szelleméhez kapcsolódó szertartás és meditáció erősítheti a szellemi öntudatra ébredést. A sziklavárban a hely szelleméhez illő szertartást és meditációt tartunk majd, és kapcsolódunk a levegő elemmel is. Segíthet a Föld anyával való teljes kapcsolódásban, a szellemek és az ősök üzenetének megértésében és értelmezésében.

Hotel Sigiriya Village, Sigiriya

Szálloda elérhetősége: kattints ide

7. nap, November 25.

Szent Fog Ereklye templom, Matale fűszerkert, Muthumariamman hindu templom
Reggeli után utunk Kandy városa felé vezet. Útközben „Szerencsés Földre” érkezünk Matale-be, ami Kandy és Dambulla közötti régió számos fűszerkertjének egyike. Mint a legtöbb kertben, természetesen a fűszerek és a gyógynövények mellett az Ajurvéda is megtalálható itt. Itt található továbbá a híres Muthumariamman hindu templom is. A „Muthu” gyöngyöt, a „Mari” eső és az „Amman” anyát jelent. A templomot Mariammannak, az eső és a termékenység istennőjének szentelték. Ezt a templomot mind a hinduk, mind a buddhisták használják. Ez egy csodálatos színes templom, magas tornyokkal, bonyolult faragványokkal és istenségek és istennők reális szobraival. A templom területe eredetileg egy rizsföldhöz tartozott, egy fa alatt egy kis szoborral, amelyet Matale hindui látogattak meg. Az ebéd a hotelben lesz.

Következő állomásunk a Sri Dalada Maligawa, avagy a Szent Fog ereklye templomába. Itt helyezték el Buddha fogrelikviáját, ez Sri Lanka legspirituálisabb helye. A helyi szerzetesek szerdánként jelképesen megmosdatják az ereklyét illatosított vízben és virágokban. Erről a szentelt vízről úgy tartják, hogy gyógyító ereje van és szertartások végén a jelenlévők között szét szokták osztani.

Ezen a helyen, a belső körben, a nagy szentélyben közösen fogunk mantrázni a szerzetesekkel.

A Szent Fog Ereklye templom is az UNESCO Világörökség része.

A mai szertartás: Ez a legerősebb spirituális hely egész Sri Lankán. A szertartás alatt lótusz virággal a kezünkben fogalmazzuk meg, erősítjük fel a jókívánságainkat és kéréseinket, és írjuk be azokat az Akashába. A mai szertartás középpontjában a család fontossága áll.

Cinnamon Citadel Hotel, Kandy

Szálloda elérhetősége: kattints ide

8. nap, November 26.

Telihold ünnep és szertartás Kandyben, királyi botanikus kert

Reggeli után megnézzük az egykori angol gyarmat legszebb és legnagyobb botanikus kertjét, melyet 1371-ben nyitottak meg. Ez a csodálatos hely a 18. században a Kandy herceg rezidenciája volt. A kertekben több mint 4,000 különféle növényfaj található, amelyek Ázsia legkiválóbbjai közé tartoznak. A csúcspont a látványos orchidea gyűjtemény és a hatalmas pálmafák sugárútja. A virágos növények tömkelege mellett gyógynövények és fűszerek széles gyűjteménye is megtalálható a kertekben. A több mint 60 hektárnyi, fenségesen megtervezett kert pázsitot, pavilonokat és növényházakat magában foglaló Srí Lanka-i, ázsiai és nemzetközi növényvilág rendkívüli tárháza.

Különleges, meglepetés szertartás és ünnep Telihold napján a sziget szellemi fővárosában, Kandyben a templom vezetőjével és a hívekkel közösen!

A mai szertartás: A mai gyakorlatok segíthetik megtapasztalni a tudatos énünket, az önvalónkat, továbbá erősítik a tudatos jelenlétet.

Cinnamon Citadel Hotel, Kandy

Szálloda elérhetősége: kattints ide

9. nap, November 27.

Teagyár, Pinnawala és Bentota óceánpart
Reggeli után elindulunk az óceánpartra, de útközben benézünk egy brit időszakban létrehozott teagyárba. Itt lesz lehetőség megnézni hogyan készül a híres Ceylon Tea az elejétől a végéig, majd ezeket a teákat meg is kóstolhatjuk. Ez alatt az út alatt gyönyörű kilátás nyílik a környék csodálatos növényeire és tájaira. Útközben találkozunk még hatalmas teaültetvényekkel is.

Következő állomásunk a Pinnawala Elefánt árvaház, amelynek különlegessége, hogy az elefántok szabadon mozoghatnak. Ezen a helyen él két kis iker elefánt is, akik nemrég születtek. Talán rajtuk kívül még egy ilyen ikerpár létezik. Ez is egy életre szóló élménnyel gazdagít minket. Ráadásul együtt megyünk le a folyóhoz az elefánt csordával, ahol ők inni és fürdeni fognak! Az ebédet itt fogjuk elfogyasztani, miközben az elefántok fürdőzésében gyönyörködhetünk.

Vacsora és az éjszaka már az óceánparti szállásunkon, az Indiai-óceán aranyhomokos öblében, a Pandanus Beach Hotelben lesz.

Pandanus Beach Hotel, Bentota

Szálloda elérhetősége: kattints ide

10-11. nap, November 28-29.

Két napos elvonulás Bhanthe templomában

Ezt a két napot teljes mértékben a tanításokra, a gyakorlásra, meditációkra, imákra és mantrákra szánjuk. Bhanthe templomában leszünk reggeli és vacsora között, az ebédet is itt fogjuk majd elfogyasztani a helyi szerzetesekkel együtt, amit nagy szeretettel és gondossággal készítenek nekünk.

Bhanthe temploma a hotelhez közel található, körülbelül 30 perc lesz csak busszal. A buszon ráhangolódunk, hogy ne csak testben, hanem a szellemünkkel és a tudatunkkal is tisztán legyünk jelen ezen a két napon. A templom egy kis hegy tetején helyezkedik el, ahol Dél-kelet Ázsia legnagyobb fekvő buddhája található. Mindamellett, hogy elragadó látvány, rendkívül jó a templom akusztikája és energetikája is. Folytatjuk a tanításokban és a gyakorlásokban való elmélyülést. Tovább gyakoroljuk a korábban megtanult sétáló és ülő meditációt, hogy sikeresen tudjuk alkalmazni majd a mindennapokban is. A délután folyamán a még felmerülő kérdésekre kapunk válaszokat, lesznek Damma beszélgetések. A meditációk és tanítások elmélyítése után visszatérünk a való világba, hogy a tanultakat át tudjuk ültetni a mindennapi életünkbe.

Vacsora és szállás a hotelben az óceánparton.

A két nap szertartásai és gyakorlatai: Ezek a gyakorlatok segíthetik megtapasztalni a tudatos énünket, az önvalónkat, továbbá erősíthetik a tudatos jelenlétet, amelyek közelebb vihetnek minket a felébredés állapotához. Az univerzális szeretet, azaz a Metta meditáció elmélyítése olyan védelmet adhat nekünk, ahogy egy anya védelmezi a gyermekét a saját testével a veszélyben.

Pandanus Beach Hotel, Bentota

Szálloda elérhetősége: kattints ide

12-13. nap, November 30. és December 01.

Bálnales és napozás, lazítás, integráció az óceánparton
Ezeken a napokon szabad program a beach resortban, ahol elmélyíthetjük az út során szerzett élményeinket, élvezhetjük a napsütést és az óceánt, a pálmafákat és egymás társaságát. A tapasztalatunk az, hogy ezen a két napon helyére kerülnek a dolgok, egy másik szemüvegen keresztül látjuk majd a világot és önmagunkat, ebből kifolyólag más emberként érkezünk haza. Ezt a megnövekedett energiaszintet otthon meg tudjuk osztani a családdal, a barátok között és a munkahelyen egyaránt. És egy kicsit jobb lesz a világ…

Akik nyitottak még egy kis kalandra, azoknak egy félnapos bálnales programot ajánlunk opcionálisan. Hajnali indulással és kora délutáni érkezéssel, a transzferrel, a hajóval, gyümölcstállal és szerencse esetén bálnákkal (a teljes program 60 USD).

A mai szertartás: Ezeken a napokon a saját szertartásaink eredményeit élvezhetjük.

Pandanus Beach Hotel, Bentota

Szálloda elérhetősége: kattints ide

14. nap, December 02.

Záró szertartás és reptér
Ebéd a pálmafák árnyékában, és csak kora délután hagyjuk el a resortot (a csomagjaink még maradnak 🙂 Ismét felmegyünk a templomba, ahol meglepetések sorozata vár minket. És egy rendkívüli meglepetés is vár ránk! A részleteket csak az tudja meg, aki velünk tart…

A normál délelőtti kijelentkezés helyett mindenkinek elintéztük, hogy csak éjjel, vacsora után kelljen elhagynia a szobát. Azaz maradt még egy teljes napunk az óceánparton!

A templom után vacsora, majd zuhanyzás, készülődés újra a hotelben, aztán indulás éjjel a reptérre. A meglepetéseknek, a kései kijelentkezésnek, és a kéthetes, intenzív önismereti programnak köszönhetően frissen, kipihenten, erővel és energiával feltöltekezve, testileg, lelkileg és szellemileg megerősödve tudunk nekivágni a haza útnak.

Egy dolgot biztosan a szigeten hagyunk ma éjjel! A régi énünket. Nem az az ember fog hazatérni, aki két héttel korábban idejött…

A mai szertartás: Ez is a meglepetés része…

Pandanus Beach Hotel, Bentota

Szálloda elérhetősége: kattints ide

15. nap, December 3.

Hazautazás a Dubai Budapest útvonalon

Kis Dubaji pihenő és átszállás után elindulunk kis hazánkba. A valódi út és utazás csak most kezdődik! A tanultakat, a tapasztalatokat és megéléseket most fogjuk tudni igazán értékelni és lehetőséget kapunk a Sorstól, hogy ezeket beillesszük az éltünkbe. Új szokásokat alakítsunk ki, és letegyünk régieket, amelyek már nem szolgálják a boldogságunkat többé.

“Több ezer gyertyát gyújthatnak meg egyetlen gyertyáról, de a gyertya életét nem fogják megrövidíteni, nem veszik el a fényét. A boldogság sem csökken soha azáltal, hogy megosztják”
Buddha

Azt kívánjuk neked, hogy te is oszd meg minél több érző lénnyel mindazt a szépet, csodásat, örömtelit és boldogot, amit ezen a csodálatos úton megtapasztaltál és a részeddé, lényeddé vált.

Az elhelyezés a megadott vagy velük egy besorolású szállodákban, kétágyas szobákban történik. Felár ellenében lehetőség van egyágyas szobákra is.

A programok és a szállások változtatási jogát fenntartjuk, a meghirdetett minőség megtartása mellett.

NÉZD MEG VELÜNK A CSODÁS SRI LANKÁT TE IS!

Járd be velünk Te is ezeket a csodálatos helyeket!
Jelentkezz kedvezményesen 2023.09.22-ig!
A Misztikus Sri Lanka Utazáshoz korlátozott számban és ideig van lehetőséged csatlakozni.

Mindaz amire vágysz

Akik már átélték

“Sokkal többet kaptam ettől az utazástól, mint valaha is gondoltam volna. Minden egyes program egy csoda volt számomra. Hálásan köszönöm!”
L. Eszter

Most biztos kacagni, vagy homlokot ráncolni fogtok, de leírom: a spiritualitásról mindig azt hittem, hogy valami ezoterikus kapaszkodó a való világban kissé sikertelen, klimaxos nőknek, avagy fiatalabbak esetén szívjunk füvet és élvezzük a tökig érő gazt a kertben az elfogadás nevében… Ehelyett kiderült, hogy ez roppant magas szintű tudatosságot és szellemi-lelki igényességet jelent, mely sorsdöntő hatású az ember boldogulásában. Ahogy mondtam, életem legkülönlegesebb utazása! Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy odakeveredtem Zanzibárra. A tanultak szellemében már hajlamos vagyok elhinni, hogy ez nem egy véletlen műve volt. 😉 A helyszín pazar volt, egy földi paradicsom, a tanításokon élvezettel vettem részt, mindent nagyon köszönök! Különösen tetszett, hogy nem ex-katedra jelleggel oktattatok, hanem segítő szándékú jóbarátként osztottátok meg velünk a ti életutatok során szerzett tapasztalataitokat!

N. Ferenc

“Rendezvényszervezésből diplomázott gyakorlott szakemberként sem tudtam volna lazább, precízebb, körültekintőbb programot, utazást összehozni, megszervezni és lebonyolítani. A lelketek is benne volt. A szervezett programok mellett volt énidő is, ami nagyon fontos. Gratulálok.”

H. Tünde

„Hálás vagyok, hogy itt lehettem. Nagyon sokat tanultan Tőletek és a csapattagoktól. A szervezett programok és a spontán programok is szuperek voltak! Jövőre ugyanitt folytatom Veletek!”

S. Gyula

Többet adott, mint amit el mertem képzelni. Voltam már többször utazáson. De azt eddig nem sikerült megtapasztalnom, hogy olyanokkal utazzak, akik valóban figyelnek rám. Fantasztikusak vagytok. Minden szertartás adott valamit, amit elvihetek és ez felbecsülhetetlen érték számomra. Ennyit nagyon rég nevettem. A többiek is nagyon helyesek voltak és az a közvetlenség, amit ott megélhettem, az elképesztő volt.”

K. Piroska

„Alapvetően realista gondolkodású vagyok, a spirituális témák eddig elkerültek. A Veletek eltöltött két hét során nagyon sok új dolgot tanultam ezen a téren, amit igyekszem hasznosítani az életem során. Számomra meglepetés volt az utazás. Nem csak azért mert szülinapi ajándékként kaptam, hanem a „misztikus” tartalma által egy teljesen új nézőponttal ismerkedtem meg. Jó volt hallgatni a maszájokat, sokat tanulhatunk tőlük,hogy hogyan lehet teljes harmóniában együtt élni a természettel. Nagyon tetszettek a programok, főleg a szafari nyűgözött le. Emellett átéreztem a helyi lakosok nélkülözésését, de ennek ellenére mindehol, mosolygó kedves emeberekkel találkoztunk. Ezen a téren példát mutattak nekünk.”

F. Tamás

Nagyon sokat tanultam az utazás alatt. Egyrészt a tanítóktól, másrészt az ott élő emberek léthez való viszonyulásából. Erőteljes pozitív életszemlélet hatotta át ezt a két hetet. Megtanultam, hogy ne ragadjak meg olyan élethelyzetben, ami nem szolgálja az épülésemet. Köszönöm Nektek.

S. Margit

Az álmaidon dolgozunk

Sri Lankán és Magyarországon elkötelezettek vagyunk abban, hogy mindent
megtegyünk a te maradandó, felejthetetlen, életre szóló utazásod és élményed érdekében.

Bhanthe Kudumeeriye Somissara Thero

Vezető buddhista szerzetes, a csoport helyi vezetője

“Az élet nevet rajtad, amikor boldogtalan vagy. Az élet mosolyog rád, amikor boldog vagy. De amikor másokat teszel boldoggá, az élet tiszteleg előtted.”

Jászberényi Tamás

A Misztikus Utazások alapítója és vezetője

Az utazást, mint belső és mint fizikai élményt, és mindezek fontosságát szeretném átadni mindenkinek, aki a velünk tart. Csakúgy, mint a szabadság érzését, amely nem csak a fizikai korlátozások megszűnését jelenti, hanem egyben felszabadulást is az elme hamis uralma alól.

ELVISZÜNK TÉGED IS, TARTS VELÜNK!

A Misztikus Sri Lanka Utazást neked állítottuk össze,
hiszen azért vagy itt, mert érdekel. 🙂

Jelentkezz kedvezményesen 2023.09.22-ig!

Mielőbb hozd meg a döntést és elviszünk téged is.

Ismerj meg bennünket!

Múlt, jelen, jövő

Több mint 20 év szoros kapcsolat a keleti országokkal és kultúrákkal, több mint 50 személyesen meglátogatott ország, misztikus utazások több kontinensen, spirituális kutatás, önismereti munka, szertartások, böjtölések és elvonulások tapasztalatát, évezredek távlatán átívelő sámán hagyományt, buddhista tanok és meditációk, öngyógyító technikák és légzőgyakorlatok tapasztalatát egyesítettük azért, hogy ez az út megvalósulhasson.

Küldetés & Vízió

A saját álmaink után szeretnénk megvalósítani mások álmát is. Írások, filmek, elbeszélések helyett teljes valójában mutatjuk meg Sri Lankát. Emellett, ami még fontosabb, egy teljes képet önmagadról, az irányító gondolatokról és szokásokról, és arról, hogy mindezeket hogyan tudod magad is irányítani, uralni a magad és a világ számára hasznossá tenni.

Mindezt azért, hogy a Sri Lankán felhalmozott belső erőt és energiát hazaérkezve be tudjuk építeni a saját, mindennapi életünkbe. Így sikeresebben, boldogabban és egészségesebben élhetünk. S nagyon fontos, hogy ezt az egészet meg tudjuk osztani másokkal is! Így egy kicsit jobb lesz a világ…

Csatlakozz a csapathoz

Tedd meg az első lépést
életed nagy útján

A Misztikus Sri Lanka Utazáshoz korlátozott számban és ideig van lehetőséged
csatlakozni.
Jelentkezz kedvezményesen 2023.09.22-ig!
Ne maradj le életed nagy lehetőségéről.

G

RÉSZVÉTELI DÍJ:

MOST 200.000 FT ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNNYEL:

Azaz 699,000 helyett 499,000 Ft + 1,950 USD/fő 2023. szeptember 22-ig történő befizetés esetén!

499,000 Ft + 2,550 USD/fő 2023. október 1-ig történő befizetés esetén!
(A fenti árak 40 fő esetén érvényesek, egyéb esetben +150 USD/fő)

F

A részvételi díj tartalmazza: A teljes ellátást italok nélkül (napi 3 főétkezés), a buszon az étkezések között friss gyümölcsök és korlátlan ásványvíz, ősi szertartások, meditációk, gyakorlások, előadások, közös mantrázások a szerzetesekkel, folyamatos természeti jelenlét, tisztító gyakorlatok, különleges szembesülés valódi lényünkkel, megtapasztalások magunkról, tanulás, továbbá nemzetközi repülőjegyek, reptéri illetékek és adók, transzferek, belépők, helyi idegenforgalmi adók és idegenvezetők.

A körút részét képezik a következő programok is:

 • Királyi botanikus kert
 • Dambulla sziklatemplom
 • Sigiriya, az oroszlán szikla
 • Szent Fog Ereklye templom
 • A világ legidősebb bodhi fája
 • Dél-Ázsia legnagyobb fekvő buddhája
 • Két napos elvonulás Bhanthéval a hegytetőn
 • Buddhista telihold szertartás és ünnep Kandyben
 • Szafari a Kaudulla Nemzeti Parkban privát terepjárókkal
 • Bálnales az indiai-óceánban (opcionális)

A részvételi díj NEM tartalmazza: a sri lankai vízumot (50 USD), borravalók díját (50 USD) és az esetleges biztosításokat.

Illetve Bhanthénak és a templomoknak szánt felajánlásokat, támogatásokat, melyeket mindenki saját belső sugallata alapján tegyen majd meg, ha úgy érzi…

Igény esetén a sztornó + BBP (Baleset, Betegség, Poggyász) biztosítás ügyintézését ingyenesen vállaljuk.

Nincsenek rejtett kiadások!

Az úthoz semmilyen idegen nyelv ismerete nem szükséges.

Az utazáshoz feltétele a haza érkezéstől számított hat hónapnál hosszabb érvényességű útlevél. Ezek az árak 360 HUF/USD árfolyamig értendőek. Amennyiben ez alá esik az árfolyam, abban az esetben az árak emelkednek.
Minimum létszám 25 fő.

Erősítsd meg foglalásodat vagy írj nekünk!
Sri Lanka

A helyedet az alábbi módon biztosíthatod

1. Töltsd ki az alábbi űrlapot!
2. Válaszd ki, hogy „foglalás megerősítése”!
3. Küldd el a foglalásod megerősítését az “ÜZENET ELKÜLDÉSE” gombbal
4. Kollégánk hamarosan felhív, hogy minden részletet megbeszéljetek

Elérhetőségek:

Repülőjegyek és biztosítások:
Utazom.com Kft. utazási iroda
Engedélyszám: U-001218
1052 Budapest, Károly körút 6.
zsolt.petho@utazom.com

Földi szolgáltatások:
Birding Wildlife Tours
98/16, Thalwatta, Gonawala,
Kelaniya, Sri Lanka.
Registered no: PV94096

Misztikus információk:
+36 30 99 33 166

Ahol már beszéltek rólunk

Média megjelenések

Akikkel megvalósul az álom

Partnerereink

MISZTIKUS.SRI LANKA.UTAZÁS.

15 napos misztikus körutazás Sri Lankán a buddhizmus bölcsőjében, fenséges buddhista templomok, sztupák, bodhi fák, meditációs központok földjére, ősi buddhista szertartásokkal, telihold szertartással és ünneppel, két napos templomi elvonulással, beavatásokkal, szakrális helyekkel, a szerzetesekkel közös és a turisták számára elérhetetlen programokkal, jó pár UNESCO világörökség helyszínnel, szabadon élő elefántcsordákkal, bálnalessel az óceánon, Dél-kelet Ázsia legnagyobb fekvő Buddhájával, nagyon jó, 4* és 5* szállodákkal, egy igazi csapattal, a körút végén pedig 3 napos pihenéssel az Indiai-óceán partján, Bentota arany homokos strandján egy luxus resortban.

Mindezt egy helyi vezető buddhista szerzetes és egy buddhista tanító kíséretében…