Misztikus.Nepál.Utazás.
Misztikus.
Nepál.
Utazás.
“OTTHON A VILÁGOT ISMERED MEG, UTAZVA ÖNMAGADAT.”

Hamvas Béla

14 NAP ÉLETRE SZÓLÓ KALANDOKKAL ÉS TELJES ELLÁTÁSSAL

Misztikus Nepál Utazás

14 napos misztikus körutazás Nepálban, a történelmi Buddha szülőhelyére, a fenséges buddhista templomok, sztupák, meditációs központok és a világ legmagasabb hegycsúcsainak földjére, oda, ahol az ember szó szerint a legközelebb van az égiekhez. Ősi buddhista szertartásokkal, zarándok útakkal, beavatásokkal, szakrális helyekkel, turisták számára elérhetetlen programokkal, nagyon jó szállodákkal, egy igazi csapattal, a körút végén pedig 3 napos pihenéssel Pokharában, a Himalája kapujában, a Phewa tó partján lévő luxus resortban.

Mindezt egy helyi buddhista Láma kíséretében és a Sangye Choeling templom Gurujának tanításaival…

Időpont: 2023. április 20. és május 3. között

A körút részét képezik a következő túrák is:

Boudhanath zarándoklat Kathmanduban
4 napos elvonulás a Sangye Choeling Monasteryben
Naplemente a Swayambhunath Stupánál
Logivity, azaz a Hosszú Élet szertartás
Biciklizés és szertartás Lumbiniben, a Buddha szülőházánál
Pokhara, avagy a Himalája kapuja
Csónakázás a Phewa tavon
Tandem ugrás, hegyi túra, hőlégballon és helikopter túra (opcionális)

All in One, azaz Minden Egyben!

Repülőjegyek, illetékek, teljes ellátás italok nélkül, a buszon korlátlan ásványvíz és friss gyümölcsök, templomok, meditációk, szertartások, zarándok utak, tisztító gyakorlatok, transzferek, belépők, idegenvezetők és élő beszélgetések, személyes tanácsok és tanítások a buddhista lámától és a Gurutól.

Nincsenek rejtett kiadások!
Az úthoz semmilyen idegen nyelv ismerete nem szükséges.
Csak minimális költőpénzre van szükséged.

AZÉRT ÉRZED A HÍVÁST, MERT ITT A HELYED. MEGÉRDEMLED.

ÉLETED NAGY UTAZÁSA VÁR RÁD, GYERE ÉS TARTS VELÜNK TE IS!
SZERETETTEL VÁRUNK❤️

Élménybeszámoló videók korábbi Misztikus Utazásokról

Fotók

Ne maradj le, gyere velünk te is!

A Misztikus Nepál Utazáshoz korlátozott számban
és ideig van lehetőséged csatlakozni.
Jelentkezz 2023. február 22-ig!

Vár rád életed nagy lehetősége!

Különleges út

Nepál az az ország, ahova szinte mindenki el szeretne jutni, de mégis kevesen érnek oda. Csak az érinti meg e szent ország földjét, szívja a Himalája levegőjét, sétál a Buddha lábnyomán, meditál és mantrázik a szerzetesekkel, hajtja az imamalmokat, járja a belső út kanyargós ösvényeit, akinek valódi a hívás, aki erősen érzi, aki erősen veszi a jeleket, az energiákat, akinek erős és mély a belső meggyőződése arról, hogy ott a helye. Nepál a nagy ellentétek, a nagy kontrasztok hazája is. Csakúgy, mint mi emberek. Minket is a nagy ellentétek alkottak, általuk manifesztálódtunk most ebben a testben. Egyszerre vagyunk teremtők és teremtettek. Teremtve vagyunk, hogy teremthessünk. Az örök kérdés pedig: hogy mit teremtünk magunkban magunknak? És ezáltal a világban. Békét vagy szenvedést? Rajtunk múlik. Csakis rajtunk.

Bízunk benne, hogy ez az út is segít neked abban, hogy közelebb kerülj Önmagadhoz, vagy ahhoz, hogy megtörténjen az első igazi, tudatos kapcsolódás, vagy inkább az újrakapcsolódás. Ez a találkozás, főleg az első, olyan megtapasztalás a létezésről, a valódi lényünkről, amely feledhetetlen, felemelő és ragályos. Mindig vágyni fogsz rá innentől…

Áldások

Szokásunkhoz hűen Nepálban is végig velünk lesz egy helyi vezető, egy buddhista láma a Sangye Choeling Kolostorból, akivel és akin keresztül sokkal jobban tudunk kapcsolódni a helyi energiákhoz, a helyiekkel és a hely szellemével. Csak a pihenőnapokon nem lesz velünk. Ettől a lámától kapjuk majd meg az első és az utolsó áldásunkat is a nepáli földön. Mindemellett tanításokat és beavatásokat is kapunk tőle és a kolostor Gurujától, a kolostort és az itteni lámákat vezető Tiszteletreméltó Khenpo Kalsang Lámától is. Sokan érkeznek ide a világból, de csak keveseknek adatik meg az az áldás, hogy a Guru személyesen fogadja őket, beszélget velük, szertartást és tanításokat kapnak tőle személyesen. A guru már több mint 80 éves, így egészségi állapotának megfelelően tölt majd velünk időt. De fogad minket, és ez számít csak 🙂

Pihenés

A testet, lelket, szellemet megérintő, felejthetetlen körút végén pedig 3 napos pihenés egy luxus resortban a Himalája lábánál Pokharában, egy hegyi tó partján medencével, lélegzetelállító kilátással, és különleges, szabadon választott programokkal. Tandem ugrás, hőlégballonról napfelkelte a Himalája csúcsain, helikopter túra a Mount Everest lábához az alaptáborba, és ehhez hasonló nyalánkságok. Ami pedig egy közös program lesz, az egy csónakázás a Phewa tavon színes kis csónakokkal.

Ezen a helyen lesz időnk elmélyíteni magunkban a megtapasztalt és megélt történéseket, élményeket, és az ezekből nyert energiákat meg tudjuk majd osztani otthon a szeretteinkkel, barátainkkal és munkatársainkkal is. Eddigi tapasztalatok alapján azt látjuk, hogy egyre több ember sorsa változik meg pozitív irányban az út végére, tesznek le sok éves vagy évtizedes terheket, és kezdik el élni azt az életet, amit valaha megálmodtak maguknak.

Ezáltal a világ is jobb lesz egy kicsit…

A lágy himalájai szellő simogatása és a Nap meleg sugarai búcsúztatnak majd bennünket a csodálatos élményektől és emberektől, a természettől és a Buddha országától…

RÉSZLETES PROGRAM, MENETRENDEK ÉS HELYSZÍNEK

Misztikus Nepál Utazás

Mindenkinek ajánljuk, aki szeretne kiszakadni a mókuskerékből, az itthoni “mátrixból”, akinek hiányzik önmaga vagy az énidő, aki azt gondolja, hogy nem érdemli meg, vagy aki igenis tudja, hogy megérdemli, aki szereti Nepált, aki még nem volt Nepálban, vagy aki volt már, csak nem velünk, aki szereti a buddhizmust és meg szeretné ismerni testközelből, de elsősorban nem mint vallást, hanem mint filozófiát, szellemi utat és útmutatást önmagunkhoz, és a belső békéhez, aki szereti megismerni mások kultúráját, aki szereti a spiritualitást, aki szeret utazni egy jó csapattal, akit hajt a tettvágy, hogy találkozzon Önmagával, vagy egyszerűen csak szeretne velünk tartani. 🙂

Részletes programok

1. nap, Április 20.

Budapest ~ Dubai ~ Kathmandu

A késő esti órákban indulunk majd Budapestről, így tudunk egy jót aludni az Emirates FlyDubai járatán. Kora reggel érkezünk, lesz egy nagyon rövid várakozási idő, mindössze 2,5 óra a reptéren a következő járatig, ami már egyenesen Nepálba repít minket. Ez a rövid idő gyakorlatilag azt jelenti, hogy mire kiszállunk az első gépből, elmegyünk a következő kapuig, már szinte szállhatunk is be a másik repülőgépbe.

Infó

Az elhelyezés a megadott vagy velük egy besorolású szállodákban, kétágyas szobákban történik. Igény esetén lehetőség van egyágyas elhelyezésre felár ellenében.

A programok és a szállások változtatási jogát fenntartjuk, a meghirdetett minőség megtartása mellett.

2. nap, Április 21.

Kathmandu és az első áldás

A jelzés, hogy elértük a Katmanduba vezető völgy bejáratát az, hogy a repülő ereszkedni kezd. Kinézünk az ablakon, és a Himalája hegycsúcsai köszönnek vissza a távolban. Különös érzés fogja el ilyenkor az utazót, nem tudja pontosan mire számíthat, de érzi, hogy valami egészen más vár rá, mint amit eddig tapasztalt.

Nepál. A világ egyik legszegényebb országa. Általában mégis mosolygó, boldog emberek lakják. Hatalmas a kontraszt. Hogy lehet ez? Buddha Nepálban született. Szent helyek, szerzetesek mindenhol. Teljesen más kultúra. Érezzük, hogy valami különös érzés járja át a testünket…

Nepálba olyan emberek jönnek, akiknek dolguk van itt. Sok túrázó és hegymászó van ebben az országban, nekik a világ legmagasabb csúcsaival van dolguk. Vannak akik spirituális elvonulásra érkeznek. Nekik magukkal van dolguk. És vannak, akik nem tudják mi a dolguk, de jönnek, mert érzik a hívást. 

Azon tűnődöm, vajon, az én dolgom mi lehet itt? Bármi is az, kérem az univerzumot, hogy segítsen megérteni. Talán ez az én dolgom Nepálban. Közelebb kerülni ahhoz, hogy megértsem és megismerjem Önmagam.

Mai szertartás: A reptéren a Sangye Choeling Monastery képviseletében egy Buddhista láma vár bennünket. Köszönt minket és megkapjuk az első áldásunkat ezen a földön a Buddhista hagyományoknak megfelelően.

DOM Himalaya Hotel

Szálloda elérhetősége: kattints ide

3. nap, Április 22.

Nyítókör ~ Boudhanath
Egy jó kis alvás és a nyitó kört követően, elindulunk felfedezni Kathmandut. Végső állomásunk közelében, egy szerzetesek által is gyakran látogatott kerthelyiségben található vegetáriánus étterembe látogatunk el. Miután kényelmesen elfogyasztottuk ebédünket, elindulunk a célunk irányába, amit egy kb. 15 perces sétával érünk el. Ez a Boudhanath Stupa.

Kora délután érkezünk és naplementéig maradunk. Felejthetetlen és misztikus élmény a tetőteraszon található kávézóból figyelni, ahogy lemegy a nap, megváltoznak a színek és meglátjuk az éjszakai arcát a stupának.

Van valami varázslatos a Boudhanatban. Ha van hely, ahova el kell menni Katmanduban, akkor az ez. Élénk, nyüzsgő, színes, nyugodt, békés, hófehér. Ellentmondások egész sora. Talán nincs még egy ilyen hely a földön.

Boudhanathban minden elkápráztat. A kaotikus utcák és a nagy forgalom több száz autóval, taxival, buszokkal, motorokkal, tehenekkel, kutyákkal és gyalogosokkal egészen lenyűgöző élmény, mégis, valószínűleg ez az egyetlen hely, ahol egyik pillanatról a másikra, békét találhatsz a káosz közepén.

A Boudhanath egy kincs. Az óriási sztúpa a főváros egyik legszebb helye. Felejthetetlen pillanat, amikor a hatalmas stupa felső részéről megpillantjuk a szempárt, ami Buddha mindent látó képességét szimbolizálja. Az épület a világörökség része.

OM MANI PADME HUM Spirituális séta a Stupa körül és Buddhista templomok látogatása

Számos zarándokkal együtt, legalább háromszor körbejárjuk a Stupát az óramutató járásával megegyező irányban, miközben az imakerekeket forgatjuk és imádkozunk. Boudhanath az egyik legfontosabb buddhista zarándokhely.

Spirituális sétánkat követően, látogatást teszünk a stupa körül található Buddhista templomok egyikében, ahol további békét találhatunk lelkünknek. Miután vajmécses felajánlásokat teszünk Buddha előtt – amellyel nem csak tiszteletünket fejezzük ki iránta, hanem együttérzésünket és jó kívánságainkat is erősíthetjük minden érző lény iránt, elcsendesedhetünk magunkban és élvezhetjük a templom meghitt hangulatát.

Miután lelkünk megpihent és átéreztük a hely spirituális erejét, nagy élményt nyújt a stupa körül elhelyezkedő boltok és kávézók sora, ahol kielégíthetjük vásárlási – vagy csak nézelődési – valamint gasztronómiai szükségleteinket.

A mai szertartás: Az OM MANI PADME HUM mantra ismétlése több hasznos dolgot is rejt magában, és egy ilyen helyen ezek az energiák megsokszorozódnak. De mind közül van egy nagyon fontos hatása: Minden egyes szótag különféle létbirodalmak lakóit segíti megszabadulni a Szamszarából, így az Om Mani Padme Hum minden lényre áldásos hatással bír.

DOM Himalaya Hotel

Szálloda elérhetősége: kattints ide

4. nap, Április 23.

Sangye Choeling Monastery ~ Swayambhunath Stupa

Reggeli után elindulunk a következő szállásunkra, a Sangye Choeling Monastery által üzemeltetett vendégházba. Itt kezdetét veszi a mélyebb spirituális utazásunk önmagunkban és a Buddhizmus világában. Szállásunk ezekben a napokban közvetlenül a kolostor területén található. Ez lehetőséget ad számunkra, hogy a lehető legközelebbről ismerhessük meg a kolostor és a benne élő szerzetesek életét. A vendégházba jellemzően elvonulásra és spirituális tanításokra vágyó emberek érkeznek, ezért ennek megfelelően a szobák egyszerűek, funkcionálisak, alapvetően alvásra és tisztálkodásra használjuk csak őket.

Érkezés után rövid pihenőt veszünk, majd látogatást teszünk a Swayambhonut Stupához és megnézzük a naplementét. A nagyon régi buddhista és muszlim szent hely egy hegy tetején található, ahova kb. egy fél órás gyalogút vezet. Utunk során ez a második nagyon erős szellemi erővel bíró zarándokhely.

A sztúpa körül, ahogyan a Boudhanath stupa esetében is, elvégezzük a zarándok sétánkat és tovább erősítjük együttérzésünket és segítő szándékunkat az imamalmok forgatásával és imádkozással. Ezt követően megnézzük a Manjushri sztupát, ahol mécses felajánlásokat teszünk. A nap zárásaként, mielőtt visszamennénk a kolostorba, a naplemente csodás hangulatában elmélyedünk a hely varázslatos hangulatában és engedjük, hogy minél nagyobb mértékben járjon át bennünket a hely energiája.

Swayambhonut különleges hely, hatalmas és erős energiák járják át, nagyon régi zarándok szent hely.

A mai szertartás: Ma tovább mélyítjük a teljes együttérzésünket a Univerzum összes érző lénye íránt. Ezáltal nemcsak őket, hanem saját magunkat is gyógyítjuk. És ez a kettő kölcsönösen hat egymásra. Ahogy a lények gyógyulnak, mi is gyógyulunk. Ahogy mi gyógyulunk, úgy körülöttünk is gyógyulnak.

Sangye Choeling Monastery’s guest house

Szálloda elérhetősége: kattints ide

5. nap, Április 24.

Zarándoklat (Kora) ~ meditáció a kolostorban
A nepáli emberek és a Buddhista szerzetesek korán kelnek. A napot gyakran a reggeli imádkozással kezdik. Azon szerencsések, akik a szent hely, a Swayambhunath közelében élnek, hajnalban elindulnak és amennyiszer tehetik, körbe járják a hegyet. Séta közben az imamalmot forgatják és imádkoznak, kezükben malájukat morzsolják.

Az imamalom belsejébe az OM MANI PADME HUM mantra került egy papírtekercsen és miközben forgatják a malmot, ezt a mantrát recitálják. Az ima ezáltal minden érző lényhez eljut, akinek szüksége van rá.

Ezzel a gyakorlással az egyik legősibb és legszentebb Buddhista zarándok helyen tisztíthatjuk karmánkat és segíthetünk másoknak. Csodálatos érzés és nagyszerű kezdése ez a napnak!

A napunk további részében közelebbről megismerjük a kolostort, a benne élő szerzeteseket. Programjaink része a teljesség igénye nélkül, hogy köszöntjük és tiszteletünket tesszük a kolostort és az itteni lámákat vezető Gurunál, Khenpo Kalsang Lámánál. Ezután látogatást teszünk a kolostor templomában (gompa) és a meditációs teremben, ahol Lopon Tsechu Rinpoche relikviát tartalmazó aranyozott stupa található.

A meditációs termet a világ minden részéről látogatják buddhista gyakorlók azzal a céllal, hogy leróják a tiszteletüket a Guru előtt, és hogy meditációs gyakorlatokat végezzenek. A hely energiája, kialakítása tökéletes helyszínt biztosít a meditáláshoz. Kisebb csoportokban, az érdeklődési és tapasztalati szintekhez igazodva, ezen a helyen fogunk meditációs gyakorlatokat végezni.

A mai szertartás: tisztíthatjuk a múltbéli negatív karmánkat, és építhetjük, szépíthetjük a jelen és jövendőbeli életeink pozitív karmáját.

Sangye Choeling Monastery’s guest house

Szálloda elérhetősége: kattints ide

6. nap, Április 25.

Zarándoklat (Kora) ~ meditáció a kolostorban ~ szertartás a hegyen

Reggeli előtt újra elmegyünk a meditációs zarándokutunkra, amellyel tisztítjuk múltbéli karmáinkat és építjük a jelen és következő életeink (már akinek lesz persze 🙂 pozitív karmáját. Együtt a helyiekkel, pont úgy, ahogy már évszázadok, vagy évezredek óta teszik ezt az itt élő és az ide utazó emberek.

A kolostortól kb. fél napos kirándulásra indulunk, hogy egy nemzeti park területén található Stupát és Guru Rinpoche szentélyt látogassunk meg. Az utunk a nemzeti parkban egy dzsungel szerű erdőn keresztül vezet, aminek a végén elérjük a Kathamndura csodálatos kilátást nyújtó hegytetőt. Itt egy szertartás keretében megtesszük felajánlásainkat: víz, mécses, füstölő és étel/ital. Valamint a szerzetesek megáldják egy puja keretében azokat az imazászlókat, amiket utána kifeszítünk.

Csöndes, meghitt helyen egy újabb buddhista szertartást ismerünk meg és élvezzük a természet és spirituális élmények egyvelegét.

Ezután visszamegyünk a kolostorba és folytatjuk lelki utazásunkat a meditációs gyakorlatokkal, a kolostor és a szerzetesek életének megismerésével.

A mai szertartás: tisztíthatjuk a múltbéli negatív karmánkat, és építhetjük, szépíthetjük a jelen és jövendőbeli életeink pozitív karmáját.

Sangye Choeling Monastery’s guest house

Szálloda elérhetősége: kattints ide

7. nap, Április 26.

Egész napos Longivity (Hosszú élet) szertartás a kolostorban

A buddhista gondolkodás alapján, különböző beavatásokon/szertartásokon való részvétel keresésének előnyei és okai lehetnek például, hogy az olyan akadályokat az életedben, amelyek a korai halálodhoz vezethetnek, megszüntesd vagy jelentőségüket lecsökkentsd. Ha az akadályok abból fakadnak, hogy a jó karmád és érdemeid kimerültek, akkor ahhoz, hogy meghosszabbítsd jelenlegi életedet, és hosszú életet élhess a jövőbeli életedben, hatékony módszereket kell gyakorolnod, hogy sok érdemet gyűjts. Ilyen érdemek például a hosszú élet beavatásokon való részvétel, hosszú életű istenségek mantráinak elmondása, állatok és emberek életének megmentése, gyógyszerek felajánlása beteg embereknek, állatoknak, ezen lények gondozása, élelem, ruházat és menedék felajánlása a szegény embereknek, vajmécses felajánlások stb.

Mi ezek közül már többet gyakoroltunk az utunk során és természetesen annyiszor fogjuk még gyakorolni ezeket, ahányszor csak lehetőségünk nyílik rá. A mai napon azonban részt veszünk egy Hosszú élet azaz a Longivity szertartáson, amit a gompa területén a szerzetesek tartanak nekünk. Egész napos program, igen gazdag felajánlásokkal, majd közben közös ebéddel a szerzetesekkel. Autentikus buddhista szertartás, nagyon erős energiákkal, igazán különleges élmény és kiemelten fontos a jelen és jövőbeli életünkkel kapcsolatban.

A mai szertartás: Longivity, azaz a Hosszú élet szertartása vár ránk a mai napon, mire az egész kolostor, a lámák és a Guru is nagyon készül. Igen gazdag, mély és bensőséges szertartás részesei leszünk. Továbbá az ebédet is a szerzetesekkel és a lámákkal együtt fogyasszuk majd el. A szertartás a hosszú és egészséges élet elérésében és megtartásában segíthet.

Sangye Choeling Monastery’s guest house

Szálloda elérhetősége: kattints ide

8-9. nap, Április 27-28.

Lumbini ~ szertartás a Buddha szülőházánál ~ Buddha park

Ma hosszú út vár ránk, korán indulunk, hogy még legyen időnk az érkezés után a városban. Lumbini egybuddhista zarándokhely Nepálban, közel az indiai határhoz. Itt született a történelmi Buddha, aki i.e. 563 és i.e. 483 körül élt. Lumbini a legfőbb zarándokhelyek egyike és Himalája lábánál fekszik. A Buddha itt élt 29 éves koráig.

Lumbini 1997 óta UNESCO világörökségi helyszín, hatalmas kolostori terület határolja, amelyen kizárólag kolostorokat szabad építeni, azaz tilos boltok, hotelek vagy éttermek létesítése is.

Lumbini szent helyszínén a Májá déví templom jelöli a Buddha pontos szülőhelyét. Kora reggeltől kora estig érkeznek zarándokok mindenféle országból, és ott kántálnak és meditálnak a helyszínen.

Buddhistaként és nem buddhistaként is kevés fontosabb zarándok helyszínt létezik a Földön, mint Lumbini. A Buddha, akinek tanításait 2,500 év óta tanítóról tanítóra adják tovább és emberek százmilliói követik, itt született és élt sokáig. Hatalmas áldás és szerencse, hogy megtapasztalhatjuk a hely káprázatos energiáit és ezen a helyszínen fejlődhetünk.

Buddha lábnyomain sétálni, felfedezni a helyszínt, ahol ő született és sokáig élt hihetetlen élmény. Érthető módon a világ egyik legfontosabb szent helyévé vált, ahova zarándokok milliói érkeznek több mint kétezer éve.

Másnap a reggelinket követően a napot a Buddha parkban töltjük el, ahol egy hatalmas területen 29, különböző országok által épített és különböző buddhista hagyományokat követő kolostorok és meditációs központok találhatók. A parkban biciklikkel fogunk közlekedni, hogy még inkább kapcsolódjunk a helyhez, és a hely szelleméhez.

A délelőtti órákban látogatást teszünk a Maja Devi templomban, ami pontosan megjelöli a Buddha születésének a helyét. A templom látogatását követően egy szertartást végzünk a templom kertjében és igény szerint meditációs gyakorlatokat végzünk e szent helyen.

A park felfedezésére lehetőség van közösen a Láma vezetésével, egyénileg, vagy kisebb csoportokban is. Mindenki válasszon a saját hangulatához megfelelő módot és élvezze ennek a világon egyedüli helyszínnek a megismerése által kapott örömöket.

Buddha Maya Gardens Resort

Szálloda elérhetősége: kattints ide
A mai szertartás: egy hálaadó szertartásunk lesz ma a láma vezetésével a Buddha szülőházánál. A tiszta, őszinte hála kifejezése, főként ezen a helyen segíthet minket abban, hogy megszabaduljunk az elme hamis uralma alól.

10. nap, Április 29.

Utazás Pokharába, a Himalája kapujába

Ma is egy hosszú utazás vár ránk, amit inkább busszal teszünk meg, mint repülővel. Ennek több oka is van, de a legegyszerűbb az az, hogy a végén szinte ugyan akkor érünk oda így is, úgy is, viszont ez a biztonságosabb. Érkezés után jöhet a szállás elfoglalása, esti séta és szabad program Pokharában, a Himalája kapujában.

Waterfront Resort, Lakeside, Pokhara

Szálloda elérhetősége: kattints ide

11-12. nap, Április 30 - Május 1.

Pihenés, feltöltődés és kalandozás Pokharában

Utunk utolsó szakaszában a hangsúlyt a pihenésre, az egyéni programokra helyezzük. Pokhara, a Himalája kapuja, számos programlehetőséget kínál, kezdve az egyszerű városnézéstől, egészen az extrém ejtőernyős ugrásig vagy a hőlégballonos napfelkeltenézéstől a helikopteres repüléshez a Himalája alaptáborába. Garantáltan mindenki megtalálja a kedvére valót.

De lehet a program része a Sangye Choeling Kolostor irányítása alá tartozó, helyi templom meglátogatása is. Körülbelül 2-3 órás programunk során megismerjük az itt élő szerzeteseket, megnézzük a kolostort (gompát) és mindenki maga igénye szerint tölthet el az időt akár a szerzetesekkel beszélgetve, akár meditálva a gompában.

Ami viszont biztosan lesz mindenkinek, az egy közös csónakázás a Phewa tavon színes kis csónakokkal!

Waterfront Resort, Lakeside, Pokhara

Szálloda elérhetősége: kattints ide

13. nap, Május 2.

Kathmandu ~ Zárókör ~ Thamel

Ma visszautazunk Khatmanduba, mert így másnap csak ki kell mennünk a reptérre reggel, és nem kell buszon utaznunk annyit a hazút előtt. A hotelünk tetején lévő tetőkertben megtartjuk a zárókört, amely után lehetőségünk nyílik egy esti sétára a Thamel városrészben, vagy felfedezhetjük Kathmandu más csodás és kalandos részét is. A zárókör után szabadprogram, majd vacsora a szállodában.

A mai szertartás: egy zárókörrel és egy nagy sétával búcsúzunk ettől a csodálatos országtól, ettől a fantasztikus két héttől, a csapattól, a lámánktól és Kathmandutól. Megkapjuk utolsó áldásunkat is, amit majd otthon tovább tudunk adni, ki tudjuk árasztani magunkból, át tudjuk áramoltatni magunkon keresztül…

DOM Himalaya Hotel

Szálloda elérhetősége: kattints ide

13. nap, Május 3.

Érkezés Budapestre

Indulás haza kathmanduból Dubajon keresztül. Délelőtt indulunk Nepálból és még aznap este meg is érkezünk Budapestre. 

“Több ezer gyertyát gyújthatnak meg egyetlen gyertyáról, de a gyertya életét nem fogják megrövidíteni. A boldogság sem csökken soha azáltal, hogy megosztják”
Buddha

Azt kívánjuk neked, hogy te is oszd meg mindazt a szépet, csodásat, örömtelit és boldogot, amit ezen a csodálatos úton megtapasztaltál és a részeddé, lényeddé vált.

Az elhelyezés a megadott vagy velük egy besorolású szállodákban, kétágyas szobákban történik. Felár ellenében lehetőség van egyágyas szobákra is.

A programok és a szállások változtatási jogát fenntartjuk, a meghirdetett minőség megtartása mellett.

NÉZD MEG VELÜNK A CSODÁS NEPÁLT!

Járd be velünk Te is ezeket a csodálatos helyeket!
Jelentkezz 2023.02.22-ig!
A Misztikus Nepál Utazáshoz korlátozott számban és ideig van lehetőséged csatlakozni.

Mindaz amire vágysz

Akik már átélték

“Sokkal többet kaptam ettől az utazástól, mint valaha is gondoltam volna. Minden egyes program egy csoda volt számomra. Hálásan köszönöm!”
L. Eszter

Most biztos kacagni, vagy homlokot ráncolni fogtok, de leírom: a spiritualitásról mindig azt hittem, hogy valami ezoterikus kapaszkodó a való világban kissé sikertelen, klimaxos nőknek, avagy fiatalabbak esetén szívjunk füvet és élvezzük a tökig érő gazt a kertben az elfogadás nevében… Ehelyett kiderült, hogy ez roppant magas szintű tudatosságot és szellemi-lelki igényességet jelent, mely sorsdöntő hatású az ember boldogulásában. Ahogy mondtam, életem legkülönlegesebb utazása! Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy odakeveredtem Zanzibárra. A tanultak szellemében már hajlamos vagyok elhinni, hogy ez nem egy véletlen műve volt. 😉 A helyszín pazar volt, egy földi paradicsom, a tanításokon élvezettel vettem részt, mindent nagyon köszönök! Különösen tetszett, hogy nem ex-katedra jelleggel oktattatok, hanem segítő szándékú jóbarátként osztottátok meg velünk a ti életutatok során szerzett tapasztalataitokat!

N. Ferenc

“Köszönöm szépen, élményekben gazdag utazás volt! Nagyon sokat tanultam, hasznos volt, és nagyon jó volt együtt lenni veletek ezen a csodálatos utazáson, köszönök mindent!”
Z. Judit

Többet adott, mint amit el mertem képzelni. Voltam már többször utazáson. De azt eddig nem sikerült megtapasztalnom, hogy olyanokkal utazzak, akik valóban figyelnek rám. Fantasztikusak vagytok. Minden szertartás adott valamit, amit elvihetek és ez felbecsülhetetlen érték számomra. Ennyit nagyon rég nevettem. A többiek is nagyon helyesek voltak és az a közvetlenség, amit ott megélhettem, az elképesztő volt.”

K. Piroska

“Rendezvényszervezésből diplomázott gyakorlott szakemberként sem tudtam volna lazább, precízebb, körültekintőbb programot, utazást összehozni, megszervezni és lebonyolítani. A lelketek is benne volt. A szervezett programok mellett volt énidő is, ami nagyon fontos. Gratulálok.”
H. Tünde

Nagyon sokat tanultam az utazás alatt. Egyrészt a tanítóktól, másrészt az ott élő emberek léthez való viszonyulásából. Erőteljes pozitív életszemlélet hatotta át ezt a két hetet. Megtanultam, hogy ne ragadjak meg olyan élethelyzetben, ami nem szolgálja az épülésemet. Köszönöm Nektek.

S. Margit

Az álmaidon dolgozunk

Nepálban és Magyarországon elkötelezettek vagyunk abban, hogy mindent
megtegyünk a te maradandó és felejthetetlen utazásod érdekében.

Tiszteletreméltó Khenpo Kalsang Láma

A nepáli Sangye Choeling kolostor vezetője

„Minden ember Buddha természetű, a hívő, a gyakorló dolga, hogy önmagában felismerje a Buddhát.”

Jászberényi Tamás

A Misztikus Utazások alapítója és vezetője

Az utazást, mint belső és mint fizikai élményt, és mindezek fontosságát szeretném átadni mindenkinek, aki a velünk tart. Csakúgy, mint a szabadság érzését, amely nem csak a fizikai korlátozások megszűnését jelenti, hanem egyben felszabadulást is az elme hamis uralma alól.

ELVISZÜNK TÉGED IS, TARTS VELÜNK!

A Misztikus Nepál Utazást neked állítottuk össze,
hiszen azért vagy itt, mert érdekel 🙂

Jelentkezz 2023.02.22-ig!

Mielőbb hozd meg a döntést és elviszünk téged is.

Ismerj meg bennünket!

Múlt, jelen, jövő
Több mint 16 év szoros kapcsolat a keleti országokkal és kultúrákkal, közel 50 személyesen meglátogatott ország, misztikus utazások több kontinensen, spirituális kutatás, önismereti munka, szertartások, böjtölések és elvonulások tapasztalatát, évezredek távlatán átívelő sámán hagyományt, buddhista tanok és meditációk, öngyógyító technikák és légzőgyakorlatok tapasztalatát egyesítettük azért, hogy ez az út megvalósulhasson.

Küldetés & Vízió

A saját álmaink után szeretnénk megvalósítani mások álmát is. Írások, filmek, elbeszélések helyett testközelből, személyes megtapasztalásokon keresztül mutatjuk meg Nepált neked. Emellett, ami még fontosabb, egy más képet fogsz megismerni önmagadról, az irányító gondolatokról, szokásokról, és arról, hogy mindezeket hogyan tudod irányítani, uralni, és a magad, majd a világ számára is hasznossá tenni.

Mindezt azért, hogy a Nepálban felhalmozott belső erőt és energiát hazaérkezve be tudjuk építeni a saját, mindennapi életünkbe, így sikeresebben, kreatívabban, boldogabban és egészségesebben élhetünk. S hogy ezt az egészet meg tudjuk osztani másokkal is! Így egy kicsit jobb lesz a világ…

Csatlakozz a csapathoz

Tedd meg az első lépést
életed nagy útján

A Misztikus Nepál Utazáshoz korlátozott számban (maximum 30 fő) és ideig van lehetőséged csatlakozni.
Jelentkezz 2023.02.22-ig!
Ne maradj le életed nagy utazásáról!

G
RÉSZVÉTELI DÍJ:

MOST 200.000 FT, AZAZ 550 USD ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNNYEL:

Most 455,000 Ft + 2,220 USD helyett csak + 1,660 USD/fő 2023.02.22-ig történő befizetés esetén!

455,000 Ft + 2,220 USD/fő 2023.03.15-ig történő befizetés esetén!
(A fenti árak 30 fő esetén érvényesek, egyéb eseteben +150 USD/fő)

F
A részvételi díj tartalmazza: A teljes ellátást (napi 3 főétkezést italok nélkül), a buszon gyümölcsök és ásványvíz, ősi szertartások, meditációk, gyakorlások, előadások, közös mantrázások a szerzetesekkel, folyamatos természeti jelenlét, tisztító gyakorlatok, különleges szembesülés valódi lényünkkel, megtapasztalások magunkról, tanulás, továbbá nemzetközi repülőjegyek, reptéri illetékek, transzferek, belépők, helyi idegenforgalmi adók és idegenvezetők.

A részvételi díjban benne vannak a következő túrák is:

Boudhanath zarándoklat Kathmanduban
4 napos elvonulás a Sangye Choeling Monasteryben
Naplemente a Swayambhunath Stupánál
Logivity, azaz a Hosszú Élet szertartás
Biciklizés és szertartás Lumbiniben, a Buddha szülőházánál
Pokhara, avagy a Himalája kapuja
Csónakázás a Phewa tavon
Tandem ugrás, hegyi túra, hőlégballon és helikopter túra (opcionális)

A részvételi díj NEM tartalmazza: a nepáli vízumot (50 USD), borravalók díját (50 USD) és az esetleges biztosításokat.

Illetve Gurunak, a lámának és a templomoknak szánt felajánlásokat, támogatásokat, melyeket mindenki saját belső sugallata alapján tegyen majd meg.

Igény esetén a sztornó + BBP (Baleset, Betegség, Poggyász) biztosítás ügyintézését ingyenesen vállaljuk.

Nincsenek rejtett kiadások!

Az úthoz semmilyen idegen nyelv ismerete nem szükséges.

A fent árak 360 HUF/USD árfolyamig értendőek. Amennyiben ez alá esik az árfolyam, abban az esetben az árak emelkednek. A megadott részvételi díj a dollár árfolyamához képest, vagy egyéb nem várt világgazdasági helyzet miatt változhat. Ilyen esetben a részvételi díj újraértékelésének jogát fenntartjuk!

Minimum létszám 20 fő. Az utazáshoz feltétele a hazaérkezéstől számított hat hónapnál hosszabb érvényességű útlevél.

Erősítsd meg foglalásodat vagy írj nekünk!
Nepál

A helyedet az alábbi módon biztosíthatod

1. Töltsd ki az alábbi űrlapot!
2. Válaszd ki, hogy „foglalás megerősítése”!
3. Küldd el a foglalásod megerősítését az “ÜZENET ELKÜLDÉSE” gombbal
4. Kollégánk hamarosan felhív, hogy minden részletet megbeszéljetek

Elérhetőségek:

Utazom.com Kft. utazási iroda
Engedélyszám: U-001218
1052 Budapest, Károly körút 6.
zsolt.petho@utazom.com
Misztikus információk:
+36 20 289 2808, +36 30 99 33 166

WhatsAppon vagy Viberen keressetek minket kérlek, mert Zanzibáron vagyunk éppen

Ahol már beszéltek rólunk

Média megjelenések

Akikkel megvalósul az álom

Partnerereink

MISZTIKUS.NEPÁL.UTAZÁS.

14 napos misztikus körutazás Nepálban, a történelmi Buddha szülőhelyére, a fenséges buddhista templomok, sztupák, meditációs központok és a világ legmagasabb hegycsúcsainak földjére, oda, ahol az ember szó szerint a legközelebb van az égiekhez. Ősi buddhista szertartásokkal, zarándok útakkal, beavatásokkal, szakrális helyekkel, turisták számára elérhetetlen programokkal, nagyon jó szállodákkal, egy igazi csapattal, a körút végén pedig 3 napos pihenéssel Pokharában, a Himalája kapujában, a Phewa tó partján lévő luxus resortban.

Mindezt egy helyi buddhista Láma kíséretében és a Sangye Choeling templom Gurujának tanításaival…